CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears) ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per dubtes i suggeriments: mayteandres@ceipguillemdemontgri.com


dimarts, 6 de novembre del 2018

Els fusos horaris

FUSOS HORARIS
Són cadascun dels vint-i-quatre fusos convencionals en que ha estat dividida la Terra, per a la unificació de l'hora internacional. Cada fus té 15º de longitud i tots els punts de la superfície terrestre compresos dins els seus límits es regeixen per la mateixa hora, segons les convencions establertes. 



Els fusos van numerats de 0 - temps des de l'Europa Central - a +12 en direcció Est i a -11 en direcció Oest.



D'aquesta manera el meridià central de cadascun d'aquests fusos correspondrà a 1 hora local que diferirà de la de Greenwich en un nombre exacte d'hores. Els fusos horaris s'han definit rigorosament per meridians terrestres, els quals no s'acomoden a les fronteres del diferents estats; és per això que, en algun cas i a fi i efecte d'incloure tota un estat en un mateix fus, s'ha modificat lleugerament el traçat dels seus límits. Per altre banda, hi ha països tan extensos (en el sentit de la longitud geogràfica) que cauen dintre de 2 o més fusos horaris; en aquest cas, adopten les hores corresponents als diferents fusos. És el cas d'Espanya que té una hora per la Península i les Illes Balears i una altra per a les Illes Canàries (una hora menys perquè estan situades en el fus 23).




Per saber més...

Vikipèdia                 Edu365          Enciclopèdia.cat



2 comentaris:

  1. Per que es diu que el fus horari primer correspon a l’Europa Central quan correspon a l’Europa Occidental?

    ResponElimina