CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears) ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per dubtes i suggeriments: mayteandres@ceipguillemdemontgri.com


dijous, 2 de desembre del 2021

 EXCURSIÓ A SA CALETA I SES PAÏSSES DE CALA D'HORT


Per fi ha arribat el dia que tant esperavem! I aquest matí hem decidit sortir, tot i que alguns núvols grisos ens feien pensar que potser ens remullariem una mica (i així ha set) però ha valgut la pena!

Ens hem posat la motxilla a l'esquena i hem partit cap al poblat fenici de Sa Caleta. Quina il·lusió trobar-nos al lloc on varen viure els fenicis! Hem vist restes d'un forn on fonien plom, restes d'un telar, d'un temple i fins i tot de cornets anomenats "múrex" que els fenicis utilitzaven per crear un colorant! Què interessant tot el que ens ha explicat na Carmen!

En acabar, ens hem dirigit a Ses Païsses de Cala d'hort, un assentament d'època púnico romana del segle V a.C. Hem vist les restes de vàries vivendes, una cisterna ben conservada, una necròpolis... Infinitat de meravelles que és important conservar i estudiar. Ens ha cridat molt l'atenció que un tresor com aquest, no estàs vallat. Qualsevol persona pot accedir a totes les restes i desfer-les, pintar-les o emportar-se-les... Trobam que aquestes restes s'haurien de valorar i cuidar molt més.

Aquí teniu unes imatges de la divertida jornada:



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada