CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears) ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per dubtes i suggeriments: mayteandres@ceipguillemdemontgri.com


dilluns, 7 de juny del 2021

Sessió hort mes de maig.

 Aquest mes només hem gaudit d'una sessió amb la persona encarregada de treballar l'hort  de l'escola, na Laura (ja que l'altra programada ens va coincidir amb la sortida a la finca de Can Musson). Aquesta sessió ens va coincidir amb un dia de pluja, per el que na Laura es va preparar per fer la sessió dins l'aula com ha fet fins ara els dies que plou (tot i que de vegades ha d'improvisar degut a les moltíssimes preguntes que van sorgint als nostres alumnes 😊). 

Ens aquesta sessió ens ha parlat de coses tant interessants com:

- La importància dels descomponedors, ja que gràcies a ells és possible un equilibri ecològic i complir amb el procés de la cadena alimentària. Ens ha parlat dels diferents tipus que hi ha (fongs, bacteris i insectes) i s'ha centrat especialment en els animals descomponedors que ens podem trobar habitualment, com la mosca. Després també ens ha dit que els insecticides que es fan servir actualment posen en perill aquest equilibri i per tant, que afecten a les cadenes alimentàries.

- La regeneració natural dels boscos després d'un incendi. Na Laura ens ha explicat que hi ha arbres i arbustos del bosc com els pins o el romaní, que rebroten per les arrels i que això fa que tornin a sortir aquestes plantes i que a poc a poc el bosc torni a tenir vegetació (però per a això són necessaris uns quants anys). 

A banda d'això també ha comentat que tot i la pèrdua de la vegetació durant el foc, la cendra i les restes orgàniques cremades produeixen incicialment un increment de la fertilitat del sòl.


La propera i darrera sessió d'hort serà a mitjans de juny. Més endavant us mostrarem la darrera sessió!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada